10 Mayıs 2011 Salı

Nuri Şahin ve Mesut Özil Real Madrid'de Birlikte!

Real Madrid'i Mesut Özil'i transfer ettiğinden beri daha bir heyecanla takip etmeye başlamıştım. Dün de Nuri Şahin'in Real Madrid'e transfer olduğu haberi geldi. Hamit Altıntop'un da sezon sonunda Real Madrid'e katılacağı yönünde ciddi haberler var. Ee, artık ben de bir Real Madrid forması alır maçları forma üstümde izlerim herhalde! :)

Nuri Şahin ve Mesut Özil Real Madrid'de Birlikte

Şaka bir yana, bu transfere ülkemiz spor kamuoyunun ilk tepkisi Nuri ve Mesut'un milli takım tercihlerini karşılaştırmak oldu. Bu anlamsız ve doğrusunu isterseniz ayrımcılık içeren talihsiz bir tartışma. Mesut da Nuri de yurtdışında yaşayan her göçmen ailenin çocuğu gibi iki kültürlü. Hem Alman, hem Türk. Nuri'nin Türk milli takımını seçmesindeki gerekçeleri ne kadar anlaşılırsa Mesut'un da Alman milli takımını seçmesindeki gerekçeleri o kadar anlaşılır. Futbolun çok kültürlü doğasında olan bir şey bu. Ben bir sezon boyunca Mesut'u gurur duyarak izledim. Şimdi de Nuri'yi gururla izleyeceğim.

Mesut ve Nuri'nin başarılarına bakıp asıl sorgulamamız gereken yurt içindeki oyuncu havuzundaki yetenekli gençlerimizin neden 16 yaş grubundan sonra gerekli gelişimi gösteremeyip yurtdışındaki akranlarının gerisine düştüğüdür. Bu sıkıntının çözülmesi futbolumuzu çok ileriye götürür.

Başarılar Nuri...

Bunlar da ilginizi çekebilir:
Okyanusun Ötesinde Futbol 1: ABD'de Futbolla İlgili Notlar
Okyanusun Ötesinde Futbol 2: ABD'de Taraftar Grupları
Yan Hakemin Ofsaytla İmtihanı: Ofsayt Kararlarında Görsel Yanılmalar
Panter Kaleci (!) Penaltıda Ne Yapar?

Hiç yorum yok: