1 Haziran 2011 Çarşamba

III. Fatih Dönemi: Terim'in Tekrar GS'nin Başına Geçmesi Doğru mu?

Fatih Terim Yeniden Galatasaray'ın Başında
Uzatmadan ne düşündüğümü söyleyeyim: Galatasaray yönetiminin takımı Terim'e emanet etmesi doğru bir karar. En az üç nedenden ötürü:

1. GS'nin kadro yapısı:

Takım çok kötü bir sezonu geride bıraktı ve elbette kadroda ciddi değişiklikler olacak. Ancak bütün takımın gönderilmesini beklemek gerçekçi olmaz. Sabri, Servet, Hakan Balta, Kazım, Ayhan ve (kalırsa) Arda'yla Fatih Terim'in daha önce milli takımda beraber çalışmış olması bu isimlerin takıma kazandırılması için önemli bir artı. Bu oyuncuların üzerine Yekta, Selçuk, Elmander ve yeni isimlerin eklenmesi en gerçekçi dönüşüm modeli olur.

2. Takımdaki psikolojik problem:

Geçen sezonun başından beri birkaç maç dışında çok isteksiz görünen, kırılgan, gol yediği anda tamamen dağılan bir Galatasaray izliyoruz. Fatih Terim bu motivasyon sıkıntısını çözebilecek, oyuncuları yeniden kazanma odaklı hale getirebilecek en ideal isim. Takımdaki önemli oyuncuları tanıması büyük bir avantaj. Oyuncuları tanımayan bir hocanın bu psikolojik sıkıntıyı çözmesi çok zaman alır.

3. Takımdaki kondisyon problemi:

Futbolun olmazsa olmazı olduğu için 1. lig takımlarının böyle bir sıkıntısı olmayacağını varsayıyoruz ama geçtiğimiz sezon ilk bir saatten sonra havlu atan bir Galatasaray izledik. Terim'in ekibindeki kondisyoner Scott Piri bu anlamda çok önemli. Milli Takımın Euro 2008'de kimilerine göre şans ya da mucize olan geri dönüşlerinin perde arkasındaki isim Scott Piri'ydi. Fatih Terim Piri'yi takımın kondisyoneri olarak getirdiğinde Milli Takım oyuncularının ağır idman temposundan dert yandığı, hatta Piri'nin gönderilmesini istedikleri söylentiler arasında. Ancak bu yoğun idman temposu Euro 2008'de 120. dakikada bile hücum edebilen bir takım yarattı ve Türk Milli Takımını yarı fınale taşıdı. Piri'nin Terim'in ekibinde görev alması GS'nin kondisyon problemini ortadan kaldıracaktır.

Önümüzdeki sezonun çok çetin geçeceği kesin. 7-8 takım Avrupa Kupalarına kalma hedefiyle sezona girecek. Ne olacağını kestirmek çok güç. Ancak bugünkü şartlar göz önüne alındığında bence Fatih Terim Galatasaray için en doğru tercih.

Bunlar da ilginizi çekebilir:
Taraftarız Biz Çekeriz Cefa... Ama Hatırlamayız!
Ağustos Sıcakları ve Spor Psikolojisi
Yan Hakemin Ofsaytla İmtihanı: Ofsayt Kararlarında Görsel Yanılmalar
Panter Kaleci (!) Penaltıda Ne Yapar?

Hiç yorum yok: