1 Nisan 2013 Pazartesi

Hop Dedik Sunderland!

Üstüste yaşanan puan kayıplarıyla ligin dibinden bir türlü kurtulamayan Sunderland'de teknik direktör Martin O'Neill gönderildi. Sezon ortasında teknik direktör değiştirmenin çoğunlukla bir işe yaramadığını daha önce yazmıştım. Hele ki Premier Lig'de ara transfer dönemi bittikten sonra yapılan hoca değişikliğinin hiçbir takımı son üçten çıkartabildiğini hatırlamıyorum. Sunderland henüz son üçte değil ama sadece bir puan uzakta.

Takıma ne olacağını sezon sonunda göreceğiz. Bu yazının konusu teknik direktör değişiminden ziyade yeni gelen teknik direktör ile ilgili huzursuzluğum...

Sunderland'in yeni teknik direktörü Paolo Di Canio! "Faşist" olduğunu söylemekten çekinmeyen, hatta bununla gurur duyan, Lazio formasıyla Roma'ya karşı oynadığı maçta stadyumda faşist selamı çakmış, Mussolini hayranı Paolo Di Canio! Keşke Nisan 1 şakası olsaydı dedim kendime haberi okuduktan sonra.

Kendisi ilk günden arkasına kulüp yönetimini de alarak demeçlere başlamış, kesinlikle ırkçı olmadığını söylemiş. Kim inanır bilmiyorum, ben yaptığına bakarım. Kendi kaleminden çıkmış hayat hikayesinde Mussolini'ye methiyeler düzen, İtalya'daki göçmenleri İtalyan gelenek ve davranışlarına alışamadıkları için aşağılayan, yani göçmenler asimile olmuyor diye homurdanan, farklılığa tahammül edemeyen adam ırkçıdır. Zaten kamuoyuyla uğraşacağına önce kendi oyuncularını ikna etmeli. Geçmişindeki için özür dilemeden, N'Diaye'nin, Sessègnon'un, Mangane'nin suratına bakıp, onlarla nasıl çalışacak?

Biraz önce okuduğum bir habere göre, kulüp başkan yardımcısı David Miliband istifa etmiş, kararı protesto etmek için. Karardan hoşnut olmayan taraftarların oluşturduğu grubun da şimdiden 2000'e yakın üyesi olmuş.

İşin en acı yanlarından biri bunu yapan takımın Sunderland olması. Sunderland kısa bir süre önce Nelson Mandela Vakfı ile bir birliktelik kurdu ve Mandela'nın sosyal adalet, demokrasi ve eşitlik mirasının futboldaki elçisi oldu. "Spor, birliktelik ve uzlaşmaya hizmet eden büyük bir güçtür" diyen Mandela'nın... Bu hafta sonu Manchester United'a karşı oynadıkları günü Nelson Mandela günü ilan ettiler. Ertesi gün de Di Canio'yu takımın başına getirdiler! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu Sunderland! Birliktelik ve uzlaşma mesajlarıyla Di Canio nasıl birlikte olacak hep birlikte göreceğiz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:
Durum Kötü, Hocayı Gönderelim! Ya da...
Teknik Direktörün Başarısı Yüzünden Okunur

2 yorum:

Gul dedi ki...

Ana sayfaya baktım da, Di Canio yazısı tam da uzlaşma ve barışın yegane ismi olan Drogba'nın yazısından sonra gelmiş.. Birbirinin tezatı iki isim, bu kadar olur!

Emre Selcuk dedi ki...

Oyle gerçekten. Neyse ki oyunun Drogba'ları Di Canio'larından fazla!