23 Ağustos 2012 Perşembe

City Aynen Kaldığı Yerden

Manchester City'nin gol sevinci. Fotoğraf: καρλο [ AKA Gilyo]Geçtiğimiz sezon Manchester City 44 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi. Bu sezonda City'nin belki de en büyük sıkıntısı rakip kaleyi dayanılmaz bir baskı altına aldıkları dakikalarda savunmada dalgın yakalanmalarıydı. Bu problem sadece öne geçmek için uğraştıkları maçlarda değil, farkı artırıp galibiyeti garantilemek istediklerinde de zaman zaman başlarına dert açtı. QPR karşısında sezonun son maçında ikinci golü atıp şampiyonluğu ilan etmeyi beklerlerken bir anda 2-1 yenik duruma düştüler. Uzatma dakikalarında gelen goller olmasa az daha şampiyonluğu kaybedeceklerdi.

Bu sezona da kaldıkları yerden başladılar diyebiliriz. Southampton karşısında başa çıkılması imkansız bir hücum gücüyle oynadılar. 1-0'dan sonra ben ve Gül televizyon başında iki-üç olur diyorduk. Ama yine geçen seneki şey oldu. Southampton'ın gardını düşürecek kontrollü oyuna bir türlü geçemediler (1-0 öndeyken Barcelona'nın rakiplerine yaptığı işkence bu tür oyunun en iyi örneği). Oyunun temposu hep yüksek kaldı, üstüste pozisyon buldular ama golleri kontradan Southampton attı! Biz izleyenler için epey keyifliydi ama sahadaki ve tribündeki mavilerle, kenardaki Mancini'nin aynı keyfi aldığını söylemek zor. Yine de oyunun son bölümünde galibiyete ulaşmayı bildiler.

Ben kendi adıma seyir zevki böylesine yüksek olan bir takımda bu kadar savunma kusuru da olsun diyorum. Ama en ufak kusur bile Avrupa'da rekabetin en yüksek olduğu iki yarışmada, Premier Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde, pahalıya mal olabilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:
En Değerli Spor Kulübü Manchester United
Messi'ye Kale Büyük: Görsel Yanılsamaların Sporcu Performansına Etkisi
Duran Topta Kaleyi Küçültmek
Yan Hakemin Ofsaytla İmtihanı: Ofsayt Kararlarında Görsel Yanılmalar
İddaa'cılar Dikkat! Kuponu Doldurmadan "Üstüne Uyumak" Lazım :)
Teknik Direktörün Başarısı Yüzünden Okunur

Hiç yorum yok: