20 Temmuz 2012 Cuma

Ronaldo mu, Messi mi? Yoksa Leslie Davies mi? :)

Ronaldo ve Messi'yle birlikte Yılın Futbolcusu ödülünün finalistleri arasında yer alan Leslie Davies kim? Fotoğraflar: VectorportalUEFA 2011-2012 Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünün 32 finalistini açıkladı. Ünal Aysal'ın futbol lügatımıza soktuğu tabirle ifade edecek olursam, birçok futbol otoritesine göre bu yıldızlar pastasının "çilekleri" Ronaldo ve Messi. Benim çileğim ise farklı: Leslie Davies! Aday listesi açıklanana dek Avrupa'da çok az kimsenin adını duyduğu Galler'li yarı-profesyonel futbolcu. İtiraf edeyim ben de hiç duymamıştım adını. Listede görünce merak ettim araştırdım.

Galler Premier Ligi'nde, Bangor FC'de yarı profesyonel olarak oynuyor Leslie. Hayatı boyunca tam profesyonel olarak futbol oynamayı hayal etmiş. Denenmek üzere Everton, Wolves ve Manchester City ile idmana çıkmış. Hiçbirinden bir daha ses duymamış. O da yarı profesyonel olarak oynamaya devam etmiş. Hafta içi yerel bir fabrikada çalışıyor. Evinin yıllık kirası listedeki rakiplerinin haftalık kazancı kadar. Son günler duygusal olarak belki de hayatının en yoğun anları olmuş. Önce takımıyla birlikte Avrupa Ligi ön elemesi maçı oynamak üzere Moldova'ya 14 saatlik bir yolculuk yapmış. Hemen ardından kızı Lucie dünyaya gelmiş. Maç ve seyahat yorgunluğu, kızını kucağına almanın sevinci derken telefonları çalmaya başlamış. Sky Sports, CNN... Kimi isterseniz. Tabii hala inanası gelmiyor adamcağızın Messi'lerle Ronaldo'larla Xavi'lerle aynı listede olduğuna.

Aday liste gazetecilerden oluşan bir jüri tarafından belirleniyor. Leslie'nin listeye girmesini sağlayan oy da Galler'li bir gazeteciden gelmiş.

Leslie büyük ihtimalle 30 Ağustos'da ödül sahibinin açıklanacağı Monaco'daki seremoniye gidemeyecek. Ancak aday listesinde isminin geçmesinin belki de bir takımın kendisine tam profesyonel bir sözleşme önermesine katkıda bulunacağını umut ediyor.

Adayların alfabetik listesi şöyle:

Aguero (Man City), Xabi Alonso (Real Madrid), Balotelli (Man City), Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Buffon (Juventus), Casillas (Real Madrid), Cech (Chelsea), Coentrao (Real Madrid), DAVIES (BANGOR), Drogba (Shanghai Shenhua), Fabregas (Barcelona), Falcao (Atletico Madrid), Hart (Man City), Ibrahimovic (AC Milan), Iniesta (Barcelona), Kagawa (Man Utd), Kompany (Man City), Lampard (Chelsea), Messi (Barcelona), Modric (Tottenham), Ozil (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Pirlo (Juventus), Ramos (Real Madrid), Raul (Al-Sadd Sports Club), Ronaldo (Real Madrid), Rooney (Man Utd), Silva (Man City), Torres (Chelsea), Y Toure (Man City). van Persie (Arsenal), Xavi (Barcelona).

Bunlar da ilginizi çekebilir:
Messi'ye Kale Büyük: Görsel Yanılsamaların Sporcu Performansına Etkisi
Duran Topta Kaleyi Küçültmek
Yan Hakemin Ofsaytla İmtihanı: Ofsayt Kararlarında Görsel Yanılmalar
İddaa'cılar Dikkat! Kuponu Doldurmadan "Üstüne Uyumak" Lazım :)
Aslında Herkes Skor Yazarı: Sonucu Bilmenin Maç Yorumu Üzerine Etkileri
Teknik Direktörün Başarısı Yüzünden Okunur

Hiç yorum yok: